Аризона Dream Bluray Преглед

By | март 22, 2021

Почти 20 години преди претоварения Inception, Емир Кустурица, който режисира Джони Деп в сюрреалистичния комикс „Аризона мечта“, се фокусира върху феномена на сънуването. Филмът е направен от Клауди Осар (Деликатеси / Амели) и е типичен за причудливите арт хаус филми, в които Деп редовно се появява, преди да намери обща привлекателност като пират на Дисни.

Историята проследява мечтателните приключения на Аксел Блекмар (Деп), пънк, който поема двусмислената работа да маркира риби за Нюйоркския щатски отдел за риба и дивеч. Неговият братовчед-актьор актьор Пол Леже (Винсент Гало) обяви, че чичо му Лео (Джери Луис) планира да се ожени за полската си годеница Мили (супермодел Паулина Поризкова) с момиче над половината от възрастта си и пожела Аксел да е най-добрият. човек; Аксел неохотно придружава Пол на път за вкъщи в Аризона.

Джери Луис, в най-добрата си роля, откакто е изиграл версия на себе си в комедиен крал на Мартин Скорсезе, е феноменален като чичо Лео на Аксел; Парадоксално опустошен от вината на успешен, заразително оптимистичен продавач на Кадилак и оцелелите от катастрофата, убила родителите на Аксел, живият израз на „Американската мечта“ го убеждава да остане след сватбата и да се опита да продаде колата.

Първите потенциални клиенти на Аксел са ексцентричната вдовица Илейн Сталкър (Фей Дунауей) и нейната самоубийствена доведена дъщеря Грейс (Лили Тейлър), чието нагло пристигане привлича вниманието както на Аксел, така и на братовчед Пол, чийто дар от габин е поканен на вечеря в дома на Сталкер. Тази вечер; тук сценаристът Дейвид Уоткинс (Новокаин) представя една от най-изненадващо забавните изненадващи сцени, на които съм бил свидетел, и след това бях напълно пристрастен.

Аксел започва връзка с Илейн и въпреки безумното си поведение през май-септември и финото си разбиране на реалността, тя е убедителна и истински ориентирана да гледа, особено опитите да направи летящата машина, за която винаги е мечтала. Темата на филма за преследване на мечти срещу реалността е изследвана в дълбочина; Чичо Лео мечтае да подрежда Кадилаци достатъчно високо, за да достигне Луната, Грейс мечтае да се превъплъти в костенурка, а Пол се стреми да бъде велика актриса, като възпроизвежда любимите си филмови сцени, предоставяйки едно от странните сценични парчета, когато пресъздава цялото. Поредица за изтриване на реколтата от класическия Хичкок Север от Северозапад за местно шоу за таланти.

Кустурица очевидно е майстор на режисьора и успява да поддържа мечтателно усещане през 142-те минути на прожекцията на филма, той има постоянно забавно, но в същото време завладяващо мистично качество и за щастие френската Blu-ray версия включва DTS-HD 5.1 Raging Bull само и основната аудиозапис на английски със задължителни субтитри за откъси от „Кръстникът: Част II“, пълното качество на картината от 1080p е великолепно и изрязаните 20 минути от театралната версия са напълно възстановени.

Мечтата в Аризона се играе безупречно и макар да е ясно, че в историята е включен импровизационен елемент, сценарият е мощен и остава верен на целта си да извиква абсурдисткото, сюрреалистично качество на мечтите, това може да е елемент, който напълно липсва от Началото на Кристофър Нолан. И тук има много смях, което прави това задължително за феновете на предишната работа на Деп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *