Забележителна колекция от известни философи – Преглед на книгата

By | април 20, 2021

Някой, който обича философията, може да похарчи хиляди долари за закупуване на класически произведения, покривайки библиотеката си с произведения на всички велики. И все пак наистина няма нужда да харчите толкова много пари за колекция като тази. Ами ако ви кажа, че можете да получите най-добрите произведения на най-великите философи на всички времена в една книга?

Не би ли било хубаво да имате всичките му най-добри творби, вместо да прочетете всичките му мисли и след това да решите кои искате да прочетете повече? Е, ако това ви касае и наистина искате да започнете да се гмуркате във философската сфера, тогава може би искате да знаете такава книга. Позволете ми да препоръчам:

„Horizon Book of the Makers of Modern Thought“, редактиран и популяризиран от Bruce Mazlishl American Heritage Publishing, Inc., Ню Йорк, Ню Йорк; 1960. ISBN: 07-030330-8.

Повечето от големите имена са изброени в тази колекция от над 500 страници; Ницше, Кант, Русо, Фройд, Волтер, Декарт, Ганди, Хегел и много други. Също така, някои от по-бруталните произведения на военната мисъл като Макиавели и Клаузевиц. Наистина, ако се интересувате от философията на икономиката, какво ще кажете за Маркс, Смит и Кейнс, да, и те са тук.

Други велики умове и мисли като Леонардо да Винчи, Коперник, Дарвин и Нютон са включени в тази колекция. Когато приключите, ще имате доста добър преглед на философията и сте готови да отворите ума си и да следвате желанието си да прочетете повече. За щастие има списък за четене, който да направи това на гърба на тази книга. Всяка лична библиотека трябва да разполага с тази колекция. Представи си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *