Изкуството на мотивацията – Как слепият художник учи да прилага нова философия към другите

By | април 23, 2021

Когато за пръв път срещнах Кийт Салмън, бях впечатлен от неговата доброта и простота. Тъй като го опознавах повече, бях вдъхновен от неговата вътрешна сила и желание да продължа да творя и да работя за постигане на нови цели.

Кийт беше заслепен от диабет – но не позволи това да му попречи да стане художник след кариера, която той избра, научи и практикува, когато беше млад. По пътя към самоусъвършенстването той никога не позволява на влошеното му зрение да му попречи да осъществи мечтата си да създава изкуство и днес споделя с другите как се справя със ситуацията си и ги учи да преодоляват трудностите си и да продължат да работят за мечтите си . .

Той често ще говори с групи хора, които някога са били в състояние да видят и които като него са загубили зрението си, учейки ги да продължават напред и да не се отказват от целите си. Тя им казва, като им показва как най-добре да поддържат мотивацията си и разказва своята история за това как е победила тежката загуба на зрението и използва 10% зрение, което все още има на едно око, за най-доброто си предимство при създаването на нови методи и дълбочина. това позволи на изкуството и изкуството да напредне драстично през последното десетилетие. Всичко това се случи до голяма степен заради него приемане и положителен отговор принудителната промяна на възгледа за живота.

Работата на Кийт Салмън проблясва чрез истинския му физически и психически пример за седене и водене на света отпред, вместо да приема някакво победено отношение от картите, с които този живот се е занимавал. Като споделя своята философия с другите, той вдъхновява много хора, които иначе биха се почувствали победени, да се изправят и да водят живота си от фронта.

Кийт е не само успешен и уважаван художник, живеещ и работещ в Шотландия, но и човек, който продължава да съчетава радостта от детското ходене по хълма с работата си като художник. В резултат на това Съвременно ландшафтно изкуство на шотландските планини може би това е възхитителна искреност. Защото Кийт представлява не само пейзажите, които рисува, но и защото е преживял най-добрата част от последните петдесет години и е преживял и предал онези емоции и онова приключение, което повечето от нас не могат. Все още е свидетелство за неговото силно желание да сподели това, което обича със света, докато се разхожда по голото платно и дърво, все още днес, в хълмовете, управлявани от приятелите му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *