Потапяне на непотопимото: Преглед на филма на Титаник

By | март 19, 2021

Днес реших да потърся сърцето на океана.

Филмът „Титаник“ започна с група мъже в Северния Атлантически океан, търсещи синьото диамантено колие на Роуз Девит Букатър (Кейт Уинслет). Те кръстиха диаманта, за който твърдяха, че са го търсили в продължение на три години, Сърцето на океана. Изненадващо го потърсих и намерих в рамките на три часа и четиринадесет минути. „Титаник“, блокбъстър филм от 1997 г., написан и режисиран от Джеймс Камерън, е филм, който ви позволява да намерите истинското сърце – любов към феминизма, поглед върху тежкото положение на жените в края на 1900-те и страхотно осъзнаване как вървят нещата . днес е далеч. Този преглед на филма на Титаник разкрива, че сърцето на жената е дълбок океан от цветове, който е живо изобразен във филма.

„Титаник се наричаше Корабът на мечтите и наистина беше така.“ Роуз беше на сто години, когато разказа историята за Титаник на хората, които търсят съкровище за диаманти. Филмът започна завръщането си, когато Роуз беше 17-годишна първокласна жена, возеща Титаник, който те нарекоха „плаващ“. Тя трябваше да се омъжи за Каледон Хокли (Били Зейн) и описа Титаник като „робски кораб, който ме връща в Америка във вериги“. Каледон играе като враг в историята, опитвайки се да осуети любовта на Роуз към Джак Доусън (Леонардо Дикаприо), пътник от трета класа, когото срещна на борда. Въпреки че Кал и Роуз бяха блокирани от майка си, те се бориха за любовта си до края на филма. – Никога няма да пусна Джак. Никога не го е правил. Титаник удари айсберг с височина 50-100 фута и ширина 200-400 фута, в резултат на което водата бързо навлезе в кораба. Тази част от филма е за дилемата на хората, крещящи за живота си, и маршалите, които имат проблеми с поддържането на реда, суматохата на лодката, хората, които умишлено са скочили от кораба, майка, сбогуваща се с децата си, тази част на филма, който разказва за дилемата на възрастна двойка, която обича развлеченията. Последните минути заедно, капитанът наблюдаваше как палубата му се поглъща от водата, хората четат молитвите им, децата плачат и хората умират – всичко изглеждаше толкова истинско и заразително, че настръхвам по целия филм и дори да го гледам, плача . няколко пъти сега. Джак и Роуз останаха заедно в океана, след като корабът потъна. След няколко мига чакане една от 20-те спасителни лодки се върна, но хората, които плуваха в морето като мъртви риби от червения прилив, замръзнаха до смърт във водата. Опитвайки се да съобщи на Джак добрите новини, Роуз научава, че Джак също е замръзнал. Той оставяше ръката на Джак в търсене на спасителната лодка, но никога не се отказваше от любовта си. След като старата Роза завършва историята си, тя хвърля диамантената огърлица в морето.

Този преглед се фокусира върху феминизма през Титаник. В началото на историята беше разкрито, че Роуз гледа момиче. Силни, независими жени, които не зависят от присъствието на мъже, за да живеят. В ретроспекцията Роуз беше човекът, който осъзна, че спасителните лодки на борда не са достатъчни, за да спасят пътниците. Не можеше да побере дори половината от тези двадесет лодки. Като чу това, собственикът пренебрегна заплахата и се похвали, че корабът е непотопяем. Момичетата са по-нетърпеливи от момчетата, за да покажат обич към безопасността, към малките неща, които наистина имат значение, към хората. Мъжете са склонни да бъдат арогантни и да се фокусират повече върху бизнеса и политиката; По-късно това беше разкрито, когато господата от първия клас оставиха красивите си моми на масата за хранене, за да разговарят помежду си по тези въпроси. Това илюстрира страхотен феномен в края на 1900 г. на това как жените са били възприемани като съпруги, почитащи своите съпрузи и мъжете, които са спечелили парите. Беше предвидена сцена за това как мъжете контролират жените, когато Кал многократно е малтретирал Роуз: За да различи вкуса й към изкуството, за да извади пурата от устата на Роуз, без да иска разрешение по време на хранене с други хора, Кал обърна масата с главата надолу отпред на Роуз. Тъй като беше ядосан, той толкова шамари Роуз, че го помоли да нарисува портрет на Джак, че дори Роуз беше принудена да се ожени за нея, е очевидно изображение на унижението на жените и неравенството между половете. „Ще ме почетеш, защото една жена трябва да почита съпруга си.“ Това много ме натъжава, но задържането на жените и децата на преден план в спасителните лодки е голяма компенсация за несправедливото отношение към жените. Преразказът на историята от жена и фактът, че главният герой е момиче, оцеляло от корабокрушението без помощта на аристократичното си семейство, беше голяма оценка за силата на жените. Но що се отнася до Джак, той не си взе цялата заслуга, като например „Той ме спаси по всякакъв начин, по който може да бъде спасен човек“. Това беше солидно представяне на жени, които дължаха на хората дълг за доброто, което направиха, и лоялността на Роуз към Джак, докато стотици от тях не показаха колко лоялни са момичетата. Днес поне жените се уважават и се третират еднакво с мъжете – някои работят за семейството, стоят и като баща, и като майка, оглавяват компания, дори ръководят цял ​​народ. Нека всички да оставим настрана всички несправедливи преценки и отношение към жените, докато Роуз хвърля огърлицата си от син диамант. Жените трябва да изстрелват земята и да осветяват небето.

Като цяло филмът „Титаник“ наистина си струва да бъде любимец на всички времена. С цялата графика и звуци и как те наистина докосват сърцето, всичко беше перфектно. Предвид факта, че корабокрушението наистина се е случило в реалния живот – преразказването на историята никога не е било толкова забавно и поразително, колкото този филм. Розата е символ на момичешка сила. Докато гледах филма, реших да потърся сърцето на океана, никога не съм мислил, че ще го намеря само за три часа и четиринадесет минути. Сърцето на жената е като дълбок океан от цветове – тя е диамант, който трябва да се държи сам, да се пази, да се уважава по начин, който си струва да има такава голяма сила. Нима мъжете не мислеха, че диамантът, който търсят, е точно пред вас? Гледайте филма и намерете сърцето за себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *