Преглед на филма: Kung Fu Panda 2 (2011)

By | март 24, 2021

Kung Fu Panda 2 използва същите техники, които направиха своя предшественик успешен: глупав герой, който отчаяно се бори да се впише; забавни дизайни на герои и забавни анимации; и състав от вокални актьори с достатъчно разпознаваема артикулация, за да преодолеят визуалната бариера на своите 3D алтер его. Докато първите филмови герои описват връзките си, съдбите си и обстановката на древна Азия, това второ пътуване има възможността да използва всяка роля чисто за екшън, приключения, комично облекчение и дори малко съжаление. Точно когато наивността достигне непоносима точка, сценарият е достатъчно логичен, за да се избегне преобръщане на очите (или сълзи, ако манипулацията работи) с рязко контрастен хумор.

По (Джак Блек), пандата с наднормено тегло, е обявен за върховен „Воин на драконите“ и ръководи сигурността на Китай със своята група талантливи помощници Яростната петорка: Тигър (Анджелина Джоли), Мантис (Сет Роген), Маймуна (Джаки ). Чан), Крейн (Дейвид Крос) и Уайпър (Луси Лиу). Докато разговаря със своя търпелив господар Шифу (Дъстин Хофман) за намирането на вътрешен мир, банда вълци ограбва близкия град в търсене на метални предмети, принуждавайки По да се втурне да спасява. Както скоро ще открие, изгнаният паун Лорд Шен (Гари Олдман) направи огнестрелни, метални оръдия, за да унищожи всеки, застанал на пътя за световно господство.

Дали историята става по-забавна е противоречиво, особено като се има предвид, че сюжетът е малко повече от добро срещу зло, което е обща история за кунг-фу от рода, открита в почти всеки филм за бойни изкуства на живо през последните няколко десетилетия. . Докато основният конфликт е безмилостен господар с послушна армия и разрушителни оръжия, в основата на раздора е мъгливият спомен на По за миналото и желанието да се знае кой е той, каква гъска е и какво се е случило с него. истински родители. Има ли нужда По от доверие или отмъщение? Действията им провокирани ли са от вътрешен мир, тъй като филмът настоява да проповядва, или от мощна сила, изплащането на адреналина?

Може би той се опитва да бъде „корав“, за да е в крак с другарите си. И ако случаят е такъв, срамота е, че голяма част от времето му беше досадно пропиляно в проучвателни, засадни и спасителни мисии с изтръпващото му предизвикателство и непохватната непохватност. Понякога е смешно да видим колко нещастен е в сравнение с колегите си, които обикновено не са глупости, но той е възмутен, така че не трябва да се учи по трудния начин, че също толкова безразсъдните му действия имат последствия. Това води до непобедимостта, проявена от всички страни, което намалява неотложността и сериозността на всяка безизходица. По е имунизиран срещу нараняване и между другото се предпазва от опасност с тиган, грешна стъпка или разхлабена дъска на пода, която се люлее (като натискане на гребло), за да предотврати атака с хвърляне на нож. По подобен начин кранът избягва опасността със спастичен полет и Тигърът няма оправдание – той страда само от изгорени мустаци, след като носи оръдие на лицето си. Гравитацията и физиката също като че ли избягват героите като цяло, като не играят никаква роля в неочакваното им бягство – но креативно правят сложните последователности на преследването по-интензивни и спонтанни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *