Преглед на Pitch Perfect 2

By | март 22, 2021

Белас, след като се смути пред много важна политическа фигура, трябва да се състезава в международно състезание, за да спаси репутацията си. Повечето комедийни сериали не са толкова добри, колкото първия филм и Перфектен мач 2 определено следва тази аналогия. Харесах първия филм. Имаше страхотна музика, забавни моменти и искрено сърце. Беше далеч от съвършенство, но го оставих изпълнено. Не споделях същото чувство с този филм. Докато музиката оставаше доста добра и сюжетът всъщност беше доста интересен, смехът не беше толкова чест, писането беше нестабилно и филмът като цяло не се чувстваше толкова реален, колкото първия.

Aca-Wiedersehen кучки!

Преди да разгледаме недостатъците на филма, има няколко положителни неща, които филмът оправдава. На първо място, музиката е невероятно завладяваща. Той обаче не достига висотата на първия филм (повече за това по-късно). Особено ми хареса сцената с рифа и последните изпълнения на звуковата машина Bellas and Das. Това е мястото, където филмът наистина блести, и аз приветствам актьорите и екипа, че продължават да доставят увлекателна музика и изпълнения. Мислех, че освен музиката, сюжетът беше обработен доста добре. Мислех, че това е много интересен маршрут, по който Bellas по същество е към края на времето си в университета Barden и гледа към бъдещето си. С това се справи много добре, когато става въпрос за Бека. Имаше както твърди факти, така и трудни решения. Друго предимство на филма са изпълненията на целия актьорски състав. Въпреки че някои герои не са много добри, всеки се справя чудесно (повече за това по-късно). Това, което се откроява за мен, трябва да бъде Кийгън-Майкъл Кий. Хем беше много забавно, хем имаше едни от най-хубавите моменти от филма. Като цяло тези компоненти на филма бяха много добре обработени и всъщност бяха това, което издигна този филм.

Терен шамар

За съжаление наличието на интересен сюжет и ангажираща музикална поредица няма да спасят филма. Връщайки се към музиката, макар и страхотна, тя не беше толкова „уау“, както беше за първи път. Последното изпълнение на Бела в първия филм остава най-добрият музикален трик, който тази поредица може да предложи. Надявах се последното им представяне този път да му съперничи, но не. Все още беше много добро представяне, много смелост, но липсваше уникалността от първия филм. Друг проблем с филма е свързан с писането и героите. Авторите заснеха Емили (Хейли Щайнфелд) изцяло във филма. Щайнфелд върши добра работа на големия екран, но характерът му е гаден. С него прекарахме твърде много време и не ми пукаше. Той има основна роля (в крайна сметка) във филма, но не мога да не се чувствам, че ролята му може да е някой друг и може да се справи малко по-добре. Вместо това имаме помия едноизмерен персонаж (отново герой, а не актьор), който никога не доказва своята стойност. Проблемите с характера на Емили също са много очевидни в останалата част на статията. Много е помия. Ето защо шегите (за мен) не идваха толкова често, колкото първите. Често се кикотех, но никога не се смеех. Това е и причината, поради която някои моменти не се чувстват толкова реални, колкото в първия филм. Доброто писане наистина изминава дълъг път и за съжаление писането на филма беше неравномерно.

Заключителни бележки

Много исках този филм да възвърне магията в първия филм и докато го снимах по някакъв начин, загуби много магия в други. Въпреки всички проблеми, които имах с филма, имаше някои аспекти, които ми харесаха. Филмът определено завършва по начин, който може да покани трети филм и се надявам да не спечелят такъв (въпреки че правят много пари, това означава, че вероятно ще го направят).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *