Преглед "Призракът"

By | март 23, 2021

Както при всички останали филми за Джеймс Бонд, епичен конфликт между добро и зло изглежда е характерен за „Спектър“. Това може да изглежда очевидно, но всичко, свързано с този филм, има ефект, наблюдаван преди всяка киноаудитория, особено ако сте гледали този жанр от детството като мен.

Това е въпреки зашеметяващото откриване в Мексико, дори в разгара на гротескния фестивал, почитащ мъртвите. Тази начална сцена сама по себе си започва с опит за залавяне на главен злодей на име Sciara, който е убит в битка с хеликоптер с Бонд. Няма истинско въведение или фон за тази сцена и е все едно да напишете статия без въведение, което всички знаем, че не би направило, както всички знаем.

Смяна на терени

След това филмът преминава към мрачните пейзажи на Австрия и Северна Африка, но във втория контекст получаваме добра представа за пътуване с влак през Северна Африка и трябва да кажа, че влакът е значително по-добър от намерените тук в Индия. Освен това, цялата последователност на влаковете има известна абсурдност, тъй като е прекъсната от злодей, който влиза точно когато се готви да вечеря с приятелката си и води добра битка за живота на Бонд. В този контекст може да се каже, че Бонд има незабавна връзка с жената-протагонист, с която току-що се беше запознал в Австрия преди време, особено когато отбелязваме, че срещата по никакъв начин не беше интимна. Разбира се, това се обяснява с лошите, които са го отвлекли и успешното спасяване на Бонд, разбира се. Тази тема за това обобщава целия проблем със „Spectre“, защото няма развитие на темата, това е действие от началото до края, сякаш някой умира да го преодолее.

Концепциите също не са много уникални. Има политически щрих в борбата с терористична организация и има движение за създаване на унифицирана в световен мащаб система за споделяне на разузнавателна информация, с британско разузнаване, разклатено за вълк, маскиран като овца. в братството на интелигентността. По същия начин няма нищо уникално в това, че организацията „Спектър“ е като октопод. Наистина има стар филм за Бонд, наречен „Octopusy“.

Неразумно забавление

Така че „Spectre“ е просто забавление в името на забавлението и когато всичко е казано и направено, можем да си спомним, че не се появи Моника Белучи на 51 и Даниел Крейг, който беше малко на възраст за този вид роля. Самият Даниел Крейг призна в скорошно интервю, че му е достатъчно, за да изиграе ролята на Бонд, и това личи от „Спектър“, където се ръководим от мощно отваряне към също толкова рязък край, макар и два часа и половина по-късно. Следователно, макар концепцията за пенсионирането на Бонд да не се появява в „Спектър“ и някои други филми за Бонд, тя може да е стигнала до реалния живот. В крайна сметка, ако британското разузнаване може да бъде обходено, защо да не опитате други подобни държави като Бразилия, Египет или Израел за промяна, тъй като все пак разнообразието не е вкусът на живота?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *