Пълен преглед на филма за интуиция

By | март 20, 2021

Обикновено историята завършва, когато шериф Рейли (Марк Маколи) разказва на Линда Хансън (Сандра Бълок) за смъртта на съпруга й Джим Хансън (Джулиан МакМахон). Предчувствие (2007) обаче не е типичен филм. Това е само началото на филма. Докато разглежда сватбената си снимка, той си спомня сватбения си ден и заспива. Когато се събужда, тя разбира, че съпругът й закусва в кухнята.

Макар и странно, предполагам, че по-висше същество (вероятно извънземни) изпитва състрадание към загубата на Линда (Сандра Бълок) и я поставя в друго алтернативно измерение. В началото на филма с интуиция най-малкото, което зрителите могат да направят, за да не се загубят, може да бъде да проверят датите. Да не говорим за публиката, която се събуди от съня си на следващия ден и намери семейството и роднините си готови за Джим (Джулиан Макмеън) в хола на дома си.

Линда (Сандра Бълок) не може да види тялото на Джим (Джулиан Макмеън), което по някакъв начин е свързано с края на филма „Интуиция“. Най-лошото е, че майка й Джоан (Кейт Нелиган) я държи отговорна за раните по лицето на най-голямата си дъщеря Бриджит Хансън (Кортни Тейлър Бърнес).

Питър Стормар, актьорът на доктор Норман Рот във филма, кара лекаря да изглежда като луд лекар; мръсен, мошеник и не прилича на лекар. Измамникът на измет, доктор за копаене на пари, който няма представа за ситуацията, изглежда по-заинтересован да продава силни лекарства с рецепта и скъпи текущи консултации възможно най-дълго, отколкото да се опитва да разбере болката си.

Всеки ден Линда (Сандра Бълок) намира съпруга си жив и животът й отново става нормален за деня във филма Подрязване. Изглежда тя получава втори шанс да спаси живота на съпруга си. След като си спомни за съществуването на западния календар, нейните ежедневни преживявания, подобни на кошмари, влизат в перспектива и тя осъзнава, че дните й на щастие със съпруга й са преброени. Като се има предвид изплашеното лице на Джим, не е изненадващо да се научи, че Джим (Джулиан Макмеън) е планирал да му изневери с жена си асистент мениджър Клер (Амбър Валета) от работното място по време на пътуването си.

Както обикновено, Сандра Бълок успешно носи филма сама и във всяка сцена от филма „Предчувствие“. Като цяло фоновата музика е добра. Има обаче фонова музика, която изглежда драматично, особено на дъждовната сцена. Това кара най-голямата й дъщеря Бриджит Хансън (Кортни Тейлър Бърнес) да се сблъска с лицето си в чашата, което частично оправдава нуждата й от музикално напрежение. Според мен определена музика е подходяща за сцени като голямо земетресение и други бедствия с по-голям мащаб. Филмът за интуиция може да бъде категоризиран конкретно като семеен филм, тъй като няма сцени с явен сексуален характер.

Толкова много, че съпругът на Линда Джим все още умира в края на филма „Предчувствие“ и по някакъв начин отчасти той е виновен. Краят ме кара да се замисля дали филмът „Предчувствие“ наистина има смисъл. Филмът Hunch изглежда като безсмислена въртележка за катастрофална катастрофа, в която участва семейство със средни доходи.

В края на филма Линда е бременна. Може да знае, че може да го загуби още веднъж, така че поне има още едно бебе със себе си. Моралният аспект на историята, който е може би основният смисъл на филма „Предчувствие“, е, че дори когато му се даде шанс, той няма сила да контролира съдбата на единия или другия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *