Рецензия от Марк Левин "Свобода и тормоз"

By | април 19, 2021

По време на този преглед най-продаваната, нехудожествена книга с твърди корици в САЩ е „Liberty and Tyranny“ на Марк Левин (Threshold Editions / Simon and Schuster). Подзаглавието казва всичко: „Консервативен манифест“. Тази книга е само на 245 страници, с 38 страници бележки – въпреки това тя съдържа повече актуална политическа информация и релевантна икономическа и историческа информация, отколкото която и да е друга книга, която може да се намери в пустините на американски популярни неамерикански. -Фикция днес. Това е и философска работа и е може би най-важната американска философска работа, публикувана след философския роман на Айн Ранд „Атлас сви рамене“ (1957).

Марк Левин е „голям фен“ на Айн Ранд и затова е уместно продажбите на „Атлас да свият рамене“ също да се увеличат драстично, откакто настоящото ни председателство встъпи в длъжност през ноември 2008 г. „Свобода и тирания“ започна и голяма част от него беше написана най-малко 18 месеца преди да бъде пусната в масово потребление на 23 март 2009 г. Така че по-голямата част от тази книга е насочена към бъдещето. Консервативният манифест „Свобода и тирания“, либерали, демократи и RINO – тези, които се опитват да ни дадат ада на Земята за живота си (но не и техния) – трябва да се страхуват от ада. Това са времената, които изпитват душите на хората; Тази книга е фенер, който свети в тъмното и обяснява огромните му продажби. Ако достатъчно хора четат и разбират тази книга, главата на лудите Libs ще има повече проблеми, отколкото от 1980 г.

Голямата сила на „Свободата и тормоза“ се крие във факта, че тя е съсредоточена около напълно неостаряващи, вечни принципи – принципи, които определят консервативната мисъл и действие. Нито един либерал няма никакви принципи; Гражданските либерали просто искат правителството да гарантира, че никой не може да бъде „по-добър“ от тях, а всичко, което либералните политици искат, е власт, толкова голяма власт, колкото другите могат да имат над живота им. В техните възгледи няма принципи – просто страх и желание за власт, нищо повече.

Марк Левин разкрива перфектни детайли и ясна, кратка, последователна проза, където има точно произхода на консервативните принципи, обективни доказателства защо те работят и исторически прецеденти. Всъщност по-голямата част от книгата не се отнася до либералите с това име, тъй като този етикет е бил прилаган в историята по различни начини и може да предизвика известно объркване; вместо това ги нарича „държавници“: тези, които се покланят и / или работят в правителството, които искат да разширяват безмилостно своята власт и наистина завинаги.

Консерватизмът е това, което ни дава свобода; Етатизмът е това, което ни поставя под железния юмрук на тиранията. Консерватизмът, Statist, няма много общо с това, в което вярват много наивни американци от всички класове. Левин многократно доказва достоверността на това предложение, независимо дали пише за необходимостта да се чете Конституцията, така както е написана, и извежда първоначалните й значения и намерения от историческия контекст и от нетекстовите писма, списания и бележки, написани от основателите ; или жестоката злоба на лудата либерална наука, като фалшивите причини за забрана на ДДТ и масираната от човека измама за глобално затопляне; или злото на социалната сигурност, Medicare и Medicaid; или необходимостта федералното правителство да направи всичко, което трябва да направи: да защити американското гражданско общество.

„Свобода и„ Тирания “ни казва, че„ Америка днес е толкова далеч от своите основополагащи принципи, че е трудно да се определи напълно естеството на американското правителство. “Левин също така ни напомня, че президентът Роналд Рейгън каза:„ Свободата никога не е повече от поколение далеч от изчезване. „Той завършва с послеслова на„ Консервативен манифест „и излага план за призив за действие от 10 точки, който всеки трябва да чуе в тези тъмни дни.

Прочетете „Свободата и тиранията“ на Марк Левин. Маркирайте го по смислен начин. Прочетете го отново. Прочетете го бавно. Подарете това на вашите деца и внуци като подарък – и когато го направите, поставете малка лепкава бележка на корицата, която казва „Извинете за това, което ви направих“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *