Старо момче – Преглед на филм

By | март 16, 2021

Когато за първи път гледах Old Boy (видях го вече три пъти), съдържанието малко ме шокира. Докато оценявах какво всъщност се случи с историята, този шок постепенно се превърна в интензивност на стомашна възбуда. „Старото момче“ е абсолютно отвратителен, киселинен, спъващ се в корема и странно запомнящ се филм, който да ви държи очите.

Режисьор на Chan-Wook Park, Old Boy не е смел трик. Историята проследява Oh Dae-Su (Choi-min Sik), докато той се бори с живота, който е получил за съжаление. Виждаме как Dae-su е отвлечен за първи път и настанен в малка стая като хотел за период от петнадесет години.

През това време той е обезболен почти всяка вечер, като през това време скучна песен започва да звучи точно преди да бъде изхвърлен със студен газ. Той определено е запознат с тази песен. През това време той непрекъснато се опитва да се самоубие, но не се получава. Винаги, когато се опитва да се застреля, бензинът излиза от отворите и тези, които го хванат, го спасяват.

След петнадесет години Старото момче се събужда на върха на сграда, където човек е готов да скочи. Разговорът, който двамата мъже проведоха тук, е малко забавен, тъй като видяхме прехода на Dae-su от първия път, когато го видяхме в началото на филма, към канала, в който той се влива в плен. Оттук нататък историята започва да излиза извън контрол.

Old Boy се среща с Mi-do (Kang-hye Jeong), момиче, което се грижи за него, и те стават любовници, като създават тясна връзка. Той помага на Old Boy да се опита да разбере изкривените причини, поради които е бил затворен толкова дълго без видима причина. Поне не можеше да си спомни без малко освежаване.

Той го използва, за да тества тетрадките си, които е писал през последните петнадесет години и да разбере кой и какво му е направил. Всичко идва до кнедли, които той познава много добре, след като се храни всяка вечер в продължение на петнадесет години. След много ресторанти той проследява какво търси.

След страхотна битка за бягство с бандата, която го отвлече, и красива сцена между чук и ред зъби, достигаме ужасяваща кулминация, когато Старецът най-накрая намира своя човек (Юу-джи Тайе) и забелязва гравитацията му. статус.

Историята трябва да е една от най-тревожните истории в историята на филма, но е направена с трогателна романтика във всеки смисъл. Силно препоръчителен часовник за тези, които обичат да гледат филм, направен от сърце.

Едно нещо, което намирам за наистина вдъхновяващо за „Old Boy“, е стилът, в който е заснет филмът. Кинематографията е по-добра и добавените ефекти са малко умни. Той определено има тъмна стая във филма, но му е необходима, за да го направи толкова привлекателен часовник.

Старото момче е филм сам по себе си и всеки, който се осмели да тръгне на това пътешествие, със сигурност ще се съгласи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *