Философия – Еликсир на живота

By | април 9, 2021

Човекът като съзнателно създание живее живота си не само за да оцелее на Земята, но и за да се възползва максимално от концепцията, която е разработил или преживял; цивилизация и култура, традиции и обичаи, навици и нрави, морал и идеологии, религия и общност. Тази концепция, която човекът съзнателно или несъзнателно развива за себе си, поставя основата на своя живот като теория за един свят и личност и изкуството да живее социален или национален живот дори на несъвместими нотки и по този начин оформя цялото му отношение към живота . Тази концепция дава израз на целия жив свят. Тази концепция не е нищо друго освен философията на живота, че Човекът не е нищо друго освен жаба, която лежи дълбоко в калта. Така че можем да кажем, че всеки човек, образован или необразован, има своя собствена философия, или въз основа на личния си опит, или на някой, заимстван от други. Но за да живее живот в почтеност, Човек се нуждае от философия, основана на универсални преживявания и го отвежда от крайност към вечност.

За да се установи добра и непрекъсната координация между човешкия живот и природата, е необходимо да се изследва животът и Вселената като цяло, по отношение на крайната причина, която е очевидна във всяко съществуване. И философията е най-плодотворното начинание в тази посока, тя е безпристрастен подход към всички проблеми и аспекти на живота и битието. Нейният обхват, същност и стойност, които са в основата на всички знания и опит. Съвършенството на живота, преследването на Истината, развитието на правдата, постигането на свобода и щастие и оценяването на красотата са точките, които създават центъра на философията и по този начин правят целия космос жизнеспособен плод. Следователно именно философията обобщава целия живот и без нея можем да кажем, че животът е като неизследван остров.

Несъмнено философията е най-голямата потребност на живота, но философското познание в истинския смисъл на понятието не може да бъде получено чрез сетивния опит, който се ограничава само до външния вид. В този контекст Хегел казва, че философията е знанието за вечното, за Бог и за това, което произтича от Неговата природа. Целта на философията, дадена от Хегел, в най-добрия случай се корени във Веданта, която предлага изобилие от знания и мъдрост, които разкриват истинската и божествена мъдрост на Вечното. Според Свами Шивананда истинската философия се основава на интуиция и има за цел да оправдае рационално вярата си в Истината. Тоест да научиш философия означава да направиш самоанализ, за ​​да опознаеш Аза, тъй като помага на човек да осъзнае духовно не само емпиричното съществуване, но и Вечното. Философията идва от нищото, но когато човек иска да знае трансценденталните въпроси в отразяващо състояние на духа, това е резултат от собствената му интуиция. Словесните борби като теоретизиране и лекции са просто интелектуални упражнения и нямат никаква стойност. Да усещаш истината и да я прилагаш в живота е свързано със значението на философията в живота. Познаването на себе си е извън подхода на науката и учените, горди с тяхното изобретение и открития, осъзнаха, че постиженията им се ограничават до знания и наблюдения, които не могат да ги доведат до крайната причина извън тях. общи разсъждения и изчисления. Едингтън, известен учен, заявява, че учените постоянно преследват и губят твърдо вещество от течност до атом, атом до електрон.

Някои хора вярват, че философията няма практическо значение, защото се занимава с нещо подобно, което е извън нашето възприятие и разбиране за ежедневието.Всъщност тя говори за Аза и Абсолюта, което не е възможно за смъртен като Човек. Знаете в рамките на определен период от време. Те казват така, защото страдат от дуалистична интуиция, която е способна да разсъждава само със сегашното състояние на ума и не установява и оправдава преследването на най-висшата цел. Всъщност те трябва да имат холистична интуиция, която да ги ръководи. Приемете философията в живота, за да постигнете Бог, свобода и безсмъртие. Днес човекът на земята живее живота на ловец, преследващ кариерата в дивата природа на хедонския свят; отвъд се крие сладката слива, която има по-ентусиазиран вкус. радостно чувство след успеха му в настоящото му търсене. В резултат на това настоящото търсене на наука не може да отвори природата завинаги. Следователно на науката, основана на сетивата и разума, трябва да бъде позволено да навлезе във философията, основана на цялостната интуиция, която отваря вратата към мистиката и помага на човека да си представи Истината.

Тук е напълно ясно, че философията е най-добрият вид лечение, което не само отпуска тялото и ума ни, но и премахва катарактата на невежеството, за да видим Истината. Ето защо философията е еликсир, който ни кара да се събудим от нашия догматичен сън, който сякаш е запечатал душите ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *