Шон на мъртвите (2004) Преглед

By | март 19, 2021

Шон от мъртвите е комедия на ужасите, която се развива в Лондон. Саймън Пег като Шон, Кейт Ашфийлд като Лиз и Ник Фрост като Ед.

Шон е мързелив, крадлив младеж, който живее с най-добрите си приятели Ед и Пит. Той винаги се мотае с приятелката на Ед и Шон Лиз в местната кръчма „Уинчестър“. Но Лиз иска повече интимност и разнообразие в отношенията си. Така че Шон обещава романтична вечеря само с двамата. Но когато забрави да резервира резервации, той вместо това предлага да се насочи към Уинчестър. Той я напуска веднага. Той отива там с Ед тази вечер и се напива. На следващата сутрин Шон виси твърде дълго, за да осъзнае, че Лондон е превзет от месоядни зомбита. Когато тя и Ед най-накрая осъзнават какво се случва, те измислят план да вземат майката и доведения баща на Шон, заедно с Лиз и нейните съквартиранти, и да търсят безопасността на Уинчестър.

Този филм успява успешно да комбинира зомбита с игрив хумор. Ед и Шон образуват забавна двойка, която се бори със зомбита в началото на историята. Те се опитват да се борят с неуспеха, като хвърлят всичко, което срещнат първо, каквото намерят. Бавното им мислене създава хумористична сцена.

Особено иронична сцена беше, когато Шон, не достатъчно махмурлук, за да разбере какво се случва около него, отиде до близкия магазин с мъртвите около себе си. Той беше толкова безразличен, че можеше да го сбъркат с зомби. Въпреки че това не е една от най-разпознаваемите сцени във филма, тази вероятно е една от най-забавните.

Въпреки че е очевидна пародия, която традиционно не се приема добре от филмовите критици, Шон от мъртвите беше похвален от режисьорите Куентин Тарантино, Стивън Кинг и Джордж Ромеро, които очевидно вдъхновиха класическата „Зората на мъртвите“ за този филм. Всъщност Ромеро беше впечатлен, като предложи малки роли на писателите Пег и Едгар Райт в новия зомби филм „Земята на мъртвите“.

Като цяло, Шон на мъртвите е филм, който ще оценят както любителите на зомбита, така и комедиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *